Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/germadhat-halaras/?lang=sq
Export date: Sun Nov 17 20:30:15 2019 / +0000 GMT

Gërmadhat Halaras


Fshati Halara, me emrin e vjetër Pozdivistia, dispononte në vitin 1878 rreth 900 banore. Është fshat malor (lartësi. 870metra 57cm) (2001) i rrethit Kostur. Gjendet në cepin verior të rrethit, 26 km në veri të qytetit nëpërmjet rrugës provinciale Visinias-Gavru. Kalimi bëhet dhe nëpërmjet boshtit vertikal të rrugës Egnatia, pengesa Siatista-Kristalopigi (Kapshticë) në nyjen e Gavros. Fshati i përket zonës Korestia, të njohur ndryshe dhe si “fshtrat qerpiç”, është një përbërje vendbanimi malor (Kraniona e sipërme dhe e poshtme, Mavrokabos, Halara, Shën Andoni, Makrohori, Melas, Kotas, Gavros, dhe Vatohori) që i takon kryesisht në boshtin rrugor që lidh Kosturin me Prespën.
Një prej destinacioneve turistike më të njohura të Greqisë, me atmosferë arkitektonike unike, dhe atmosferë kinematografike….
Vici, në perëndim të Follorinës dhe veri-perëndim të Kosturit, nga pamja gjeografike, i ngjan një trekëndëshi, të dy cepat e të cilit prekin vijën kufitare. Pyje të dendura ahu me një bukuri të pabesueshme.
Banoret më te pasur filluan me kohën t'i ndërtonin shtepitë e tyre më poshtë, aty ku sot gjendet Levki duke braktisur plotësisht vendodhjen e vjetër.. 500 metra mbas Levki, fillon lugina e ngushtë e Koromilias, nga e cila mund të shijosh pamjen e shkëlqyer.
Post date: 2014-12-10 16:15:13
Post date GMT: 2014-12-10 14:15:13

Post modified date: 2014-12-10 16:15:13
Post modified date GMT: 2014-12-10 14:15:13

Export date: Sun Nov 17 20:30:15 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com