Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/monastiri-perendia-mavriotisa/?lang=sq
Export date: Mon Nov 18 22:32:42 2019 / +0000 GMT

Monastiri Perëndia Mavriotisa


Monastiri ndodhet në pjesën lindore të gadishullit, që deperton në liqen, në distancë katër kilometra nga qyteti. U krijua mbase gjatë periudhës të perandorit Aleksiu A Komninu (1081-1118). Monastiri i takon katigorisë se një hapësire me çati druri bazilikë. Në pjesën lindore të shenjtores krijohet një gjysëmrreth, ndërsa në pjesën perëndimore krijohet një narteks i gjërë.
Janë bërë restaurime në trungun e ndërtesës dhe kryesisht në pjesën veriore dhe jugore të murit, me rezultat të shkatërohen pamjet në mur. Pikturat u rruajtën në lindje dhe perëndim të murreve të kishës kryesore dhe në pjesën juglindore të narteksit. Pamje të tjera ruhen kryesisht në pjesën e jashtme, përpara hyrjes kryesore. Pikturat i përkasin periudhave të ndryshme. Në pjesë të murit lindor ekzistojnë shfaqje që i takojnë gjysmës së parë të shekullit të 12, ndërsa në pjesë tjetër të të njëjtit mur ndodhen shfaqje të fundit të shekullit të 12.
Post date: 2014-12-11 11:33:00
Post date GMT: 2014-12-11 09:33:00

Post modified date: 2014-12-11 11:33:00
Post modified date GMT: 2014-12-11 09:33:00

Export date: Mon Nov 18 22:32:42 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com