Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/neoklasikja-stefani/?lang=sq
Export date: Sun Oct 13 20:38:25 2019 / +0000 GMT

Neoklasikja Stefani


Shtëpia neoklasike e Stefanit qëndron e zbukuruar në rrugën me kalldrëm të Orestiados (numri 11). Kjo është një piktoreske, ndërtesë tre-katëshe, e cila vlerësohet të jete ndërtuar në mesin e shekullit të 19-të. Nga ana arkitektonike konsiderohet që është e lloit të tretë të shtëpive tradicionale të Kosturit, domethëne ato me sallën tipike ne forme kryqi. Një tipar i veçantë i ndërtesës është rreshtimi i jashtëm i kateve te sipërme me materiale druri, të cilat ne kombinim me zhndërimin e shumë dritareve në katin e parë dhe të dytë, i jep pamjen e një karakteri madhështor. Ndërtesa është e njohur edhe si shtëpi Marinu dhe Zoi Moraiti (sepse ata ishin pronaret të saj të fundit) dhe është gjysëm e rindërtuar.
Post date: 2014-12-11 10:02:03
Post date GMT: 2014-12-11 08:02:03

Post modified date: 2014-12-11 10:02:03
Post modified date GMT: 2014-12-11 08:02:03

Export date: Sun Oct 13 20:38:25 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com