Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/shen-dhimitri-eleusas/?lang=sq
Export date: Fri Nov 15 10:47:59 2019 / +0000 GMT

Shën Dhimitri Eleusas


Krijimi i monumentit i takon kohës bizantine, në fund të shekullit të 12. I përket çatisë prej druri njëhapësirë bazilikë, e cila që nga periudha e parë e ndërtimit ka ruajtur një pjesë të murit lindor. Atje ruhen dhe afreske të cilat i takojnë periudhës afër 1230 p.k. Në fillimet e shekullit të 17 kisha u rinovua, u zmadhua dhe u dekorua nga fillimi.
Sipas mbishkrimit që ekziston në hyrje të monumentit, këto punime u bënë në 1609. Kur u zmadhuan distancat e monumentit n shekullin e 17 drejt pjesës veriore dhe anës perëndimore, ndryshoi dhe filosofia e punimit të çatisë. Lidhja midis drurëve paraqesin loogari të gabuara të mastorëve. Drurët e shumtë vijnë nga rindërtimi i shekullit të 17, si dhe nga ato që, për arsye të panjohura u hoqën nga mbulesa e pjesës së jashtme afreske në pjesën jugore.
Post date: 2014-12-11 12:13:44
Post date GMT: 2014-12-11 10:13:44

Post modified date: 2014-12-11 12:13:44
Post modified date GMT: 2014-12-11 10:13:44

Export date: Fri Nov 15 10:47:59 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com