Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/shen-gjergji-i-malit/?lang=sq
Export date: Fri Nov 15 10:57:33 2019 / +0000 GMT

Shën Gjergji i Malit


Monumenti i shekullit të 14, që gjendet në zonën Varlam, quhet «i malit», ngaqë është i ndërtuar në këmbët e malit të Shën Thanasit. Është e vogël njëresht bazilikë me narteks nga dy brinjët, perëndim dhe jug.
Hzrja e tij ndodhet në pjesën jugore. Është ndërtesë e thjeshtë, me ndërtim gurri, me element ndërlidhës baltën, siç përdoret në monumentet e shumta të Kosturit të gjysmës së dytë të shekullit të 14.
Kisha në pjesën e brendshme është i mbishkruar me afreske në gjysmën e dytë të shekullit të 14. Për fat të keq, ndërsa u krijua vend sipër hyrjes së kishës për mbishkrim, për arsye të panjohura nuk ka mbishkrim. Narteksi i monumentit është i vizatuar nga afreske të shekullit të 17. Këtu ka mbishkrim.
Post date: 2014-12-11 11:51:31
Post date GMT: 2014-12-11 09:51:31

Post modified date: 2014-12-11 11:51:31
Post modified date GMT: 2014-12-11 09:51:31

Export date: Fri Nov 15 10:57:33 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com