Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/shen-nikolla-petriti/?lang=sq
Export date: Sun Nov 17 23:08:21 2019 / +0000 GMT

Shën Nikolla Petriti


Kisha fillestare bizantine me afreske të rëndësishme në pjesën e murit lindor nga fundi i shekullit të 14, restaurimi i përket periudhës pasbizantinit. Riparimet u përqendruan në murin jugor dhe perëndimor, ku u zgjeruar. Dekorim i madh u bë në kishë gjatë shekullit të 19-të. Dekorimin mori përsipër piktori Maherias. Pikturat që u ruajtën në murin lindor nga periudha bizantine u shkatërrua pjesërisht nga mbi vizatimi që bëri piktori Maheras 1897. Në vendin e shenjtë të paraqitet Virgjëresha Platitera e qiellit, Kungimi-Transmisioni dhe priftërinjtë bashkëpunues Vasilio I Madh dhe Joani Hrisostomos. Në murin lindor plotësohet shfaqja e Evangjelizmoit. Drurët e çatisë janë rinovuar me shekullit e 19-të. Janë ruajtur disa dru të vjetër, por të cilët janë vendosur në pozicione të ndryshme.
Post date: 2014-12-11 13:34:28
Post date GMT: 2014-12-11 11:34:28

Post modified date: 2014-12-11 13:34:28
Post modified date GMT: 2014-12-11 11:34:28

Export date: Sun Nov 17 23:08:21 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com