Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/sheshi-apozari/?lang=sq
Export date: Fri Nov 15 10:42:59 2019 / +0000 GMT

Sheshi Apozari


Në pjesën veriore te gadishullit të Kosturit, ndodhet përballë masivit malor, peisazhi piktoresk i zonës Apozari. Midis ndërtesave tradicionale dhe peisazhit të bukur të kësaj zone, ndodhet sheshi Apozari. Duke patur edhe liqenin, i cili shtrihet përpara tij, ky shesh ofron çlodhje, veçanërisht mbas një shëtitjeje të këndshme në perimetrin e liqenit.
Karakteristikë e këtij sheshit është një mostër e Anijes së Kosturit, e cila ndodhet e ekspozuar në qendrën e Sheshit Apozari, si dhe një statujë e një çifti mjellmash, të cilat tashmë përbejne pikë referimi për Kosturin. Sheshi përdoret për manifestime apo shfaqje të ndryshme nga Bashkia, si per shembull kinemaja verore apo manifestime që kanë të bëjnë me Karnavalet që zhvillohen në Kostur, si dhe me një larmishmëri manifestimesh kulturore.
Post date: 2014-12-10 13:54:52
Post date GMT: 2014-12-10 11:54:52

Post modified date: 2014-12-10 13:54:52
Post modified date GMT: 2014-12-10 11:54:52

Export date: Fri Nov 15 10:42:59 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com