Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/sheshi-dolco/?lang=sq
Export date: Fri Nov 15 23:35:32 2019 / +0000 GMT

Sheshi Dolco


Sheshi Dolco është gjithashtu i njohur dhe si sheshi i Vëllezërve Emanuil. Sheshi ndodhet në pjesën e poshtme Jug-lindore të qytetit.
Përbente më parë qendrën tregëtare të qytetit e cila kishte lëvizjen më të madhe dhe ishte e lidhur ngushtë me ekonominë, me jetën shoqërore dhe kulturore të Kosturit të vjetër. Zona e Dolce ishte pjesa më e banuar e Kosturit dhe përreth sheshit kishte shumë dyqane, tregu qe bëhej aty i shërbente shumë zonave përreth. Në shesh bëheshin dhe shumë ceremoni. Aty përfundojnë dhe turmat e karnavaleve mbasi mbaron parada. Atje vendosnin për Pashkë çikrikët.
Sheshi luajti një rol të rëndesishëm në vitet e pushtimit Turk. Ne vitin 1872 qeveria Turke donte ta shiste. Komuniteti i Krishterë ndërhyri te autoritet turke dhe ia arriti qëllimin që sheshi mos të dilte në shitje të detyruar, por t'i mbetej komunitetit të krishterë per ta përdorur për argëtime të ndryshme.
Post date: 2014-12-10 14:05:41
Post date GMT: 2014-12-10 12:05:41

Post modified date: 2014-12-10 14:05:41
Post modified date GMT: 2014-12-10 12:05:41

Export date: Fri Nov 15 23:35:32 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com