Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/sheshi-makedhonomahon/?lang=sq
Export date: Sun Nov 17 20:31:16 2019 / +0000 GMT

Sheshi Makedhonomahon


Sheshi Makedhonomahon është një nga sheshet që u krijua ne pjesën e “Tregut Poshtë”, aty ku më përpara ka qenë tregu i drurit. Gjendet midis dy shesheve Van Flit (Irinis) dhe Gjermanu Karavagjeli. Konkretisht, dy rrugë e ndajnë nga keto sheshe.
Sheshi i është dedikuar heronjve luftëtarë te Luftes Maqedonase, pra, luftëtarëve Maqedonas. Ne cepat e sheshit egzistojnë dy linja me pemë, lulishte, lule shumë-ngjyrëshe dhe stola. Nëpër rrugët qe e rrethojnë çdo të Shtunë në mëngjes bëhet tregu i vogël “popullor”.
Në mesin e njërës prej anëve të sheshit, është vendosur Përkujtimorja e Luftëtarit të Padukshëm. Është një kompleks marmari i dy luftëtarëve, ndërthurrje e të lashtës me modernen, e cila simbolizon vyrtytin luftarak të Grekëve që nga lashtësia dhe deri në ditet e sotme. Te kjo përkujtimore vendosen kurora gjatë festave kombëtare apo ceremonive zyrtare.
Post date: 2014-12-10 14:02:38
Post date GMT: 2014-12-10 12:02:38

Post modified date: 2014-12-10 14:02:38
Post modified date GMT: 2014-12-10 12:02:38

Export date: Sun Nov 17 20:31:16 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com