Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/sheshi-shen-e-premtja-dolcu/?lang=sq
Export date: Wed Nov 13 22:58:03 2019 / +0000 GMT

Sheshi Shën e Premtja Dolcu


Në qytetin e vjetër të Kosturit, në peisazhin piktoresk të Dolco, midis rrugëve me kalldrem, shtëpive luksoze dhe në të njejtën kohë edhe madhështore, oborreve te lulëzuara, takon përpara Sheshin e te Shën Premtes (Dolco). Bëhet fjalë per sheshin që gjendet afër Kishës Shën e Premte (Shën Paraskevi). Kisha është ndertesë e shenjtë e cila u ndërtua mbi Kishen egzistuese të vjeter e cila kishte pësuar dëme serioze në fund të shekullit te 19-të. Shumica e ikonografive janë të pikturuara dhe vendosen në një periudhë para ndërtimit te Kishës. Në ketë vend, midis shtëpive luksoze që nga epokat e mirëqënies, disa të restauruara, dhe disa gjysëm te rrëzuara, xhevahir përben oborri i Kishes Shën e Premte në të cilin mikpriten gjatë muajve të verës disa prej evenimenteve kulturore që zhvillohen në qytetin e Kosturit.
Post date: 2014-12-10 14:13:05
Post date GMT: 2014-12-10 12:13:05

Post modified date: 2014-12-10 14:13:05
Post modified date GMT: 2014-12-10 12:13:05

Export date: Wed Nov 13 22:58:03 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com