Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/sheshi-van-flit/?lang=sq
Export date: Sat Dec 14 8:50:50 2019 / +0000 GMT

Sheshi Van Flit


Bëhet fjalë për sheshin që gjendet ne tregun “poshtë”, jashtë mureve të vjetër të qytetit. E rrethojnë rrugët Gjeneral Arti, Justiniano dhe në vend të tij, më parë ka qenë pazari i drurit. Në ditët e sotme, vazhdim i sheshit, janë, sheshet Makedhonomahon dhe Gjermanu Kravagjeli.
Sheshit ju dha emri i gjeneralit ameriakn Van Flit (1893-1978), i cili, si komandant i ushtrisë amerikane me mision ne Greqi që prej vitit 1948, e lidhi emrin e tij me operacione të luftës civile në Bici dhe ne Gramo, në periudhën 1948-49. Fillimisht, sheshi quhej Irini (paqe), por me riemërimin që iu bë, iu dha rëndësi kuptimit që ky emër mbart, bëhet fjalë për kuptimin aq te çmueshëm të Paqes, e cila përbën dhe kulmin e shoqërisë tonë. Te ky shesh i bukur me pemë, me lule, stola, është vendosur busti i Maqedhonomahut Filolau Piheonos (kapetan Filotas ose Lavras) nga Kosturi.
Post date: 2014-12-10 14:08:11
Post date GMT: 2014-12-10 12:08:11

Post modified date: 2014-12-10 14:08:11
Post modified date GMT: 2014-12-10 12:08:11

Export date: Sat Dec 14 8:50:50 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com