Smartculture
http://www.smartculture-webgis.eu/shfaqja-e-perendise/?lang=sq
Export date: Sun Nov 17 20:34:44 2019 / +0000 GMT

Shfaqja e Perëndisë


Një haperisëshe, me çati druri bazilikë e shekullit të 14, sipas burrimeve historike, u përdor si një kishë monastir Kinstrerniotisis. Ndodhet në pjesën veriore të qytetit dhe është e ndërtuar sipër kodre, afër gërmadhave të periudhës së bizantinit. Ndërtesë e thjeshtë, e veshur nga jashtë, nuk na jep mundësinë të vëzhgojmë dekorimin e mureve të saj. Vetëm Harku i shenjtë na pasqyron mundimin e dekorimit që sjell në brinjët e tij. Në pjesën e brendshme, përmban afreske të gjysmës së dytë të shekullit të 14. Cilësia e pikturave është shumë e mirë, por është shumë i vështirë studimi i saj ngaqë pikturat janë shumë të nxira nga tymi.
Post date: 2014-12-11 12:07:30
Post date GMT: 2014-12-11 10:07:30

Post modified date: 2014-12-11 12:07:30
Post modified date GMT: 2014-12-11 10:07:30

Export date: Sun Nov 17 20:34:44 2019 / +0000 GMT
This page was exported from Smartculture [ https://www.smartculture-webgis.eu/demo ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com