/

sqenel

Udhëtimi 1: Arhondiko Papapetru- Muzeu Folklorik

Home  /  Udhëtimi 1: Arhondiko Papapetru- Muzeu Folklorik

Duke nisur udhëtimin nga rruga e bregdetit të Kosturit (Aleksandhri i Madh), pika e parë e udhëtimit tonë, është Shtëpia madhështore e Papapetru (viti i ndërtimit 1880) Vazhdojmë rrugën bregdetare dhe arrijmë në majën e gadishullit të Kosturit. Bejmë një stacion në pikën e Hedhjes së Kryqit. Vazhdojmë dhe bëjmë një devijim të vogël duke u kthyer majtas, që të marrim të tatepjetën drejt Kurorës Neoklasike. Zbresim përsëri rrugën bregdetare. Stacioni i ardhshëm shtëpia luksoze Skutari (viti ndërtimit 1770). Stacioni tjeter rruga Papakonstandinu, në Xifren Neoklasike. Në rrugën tjeter paralele gjendet shtëpia luksoze e Basara. Që andej vazhdojmë drejt qe të drejtohemi në sheshin Dolco. Në kryqëzimin e rrugëve gjendet dhe Muzeu i Luftës Maqedonase, kurse pak me poshtë gjendemi në Pirinon Apostolon (Qeliza e Apostojve). Udhëtimi ynë përfundon në Muzeun Folklorik dhe Aristokratik të Neraxi Aibazi (shek. 17), ku vizitori mund të marrë një shije nga jeta aristokrate e familjes së Kosturit.

width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100


Për të parë rrugën në 3d klikoni këtu