/

sqenel

Udhëtimi 3: Ciaciapa – Muret e Bashkisë

Home  /  Udhëtimi 3: Ciaciapa – Muret e Bashkisë

Në këtë udhetim, kalojmë lagjen Apozari, duke nisur nga shtëpia luksoze Ciaciapa (shek.18). Duke u ngjitur nëper sokaket e shtruar me gurë, takojmë Kishën e Shën Pandeleimona dhe shtëpine luksoze të Hristopulut. Duke ndjekur rrugën Hristopulu, stacioni tjetër është Kisha bizante Shën Nikola Xoxa. Në të njëjtin drejtim, pak metra më poshtë takojmë Kishën e Shën Luka. Në vazhdim të së njëjtës rrugë, stacioni tjeter eshte Taksiarhes Apozariu. Pak me poshtë, ne rrugën Hristopulu, takojmë ndërtesën Neoklasike Ikonomidhi. Në fund të rrugës, gjejmë muret e Bashkisë, nje mbetje eshtrash të fortesës së fortë te qytetit.

width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100 width=100

Për të parë rrugën në 3d klikoni këtu